Padel X
Padel X.

Padel X öppnar sitt första padelcenter i Stenhaga i Vasa, Österbotten

Padel är en rolig, social och jämlik racketsport

Padel är en av de snabbast växande sporterna i världen. Racketsporten har vuxit i popularitet också i Finland, skriver Yle. Padel spelas två mot två på en bana som är utformad som en miniatyr av en tennisbana och är omgiven av väggar. Sporten är rolig, social och jämlik. Jämlikheten skapar en unik möjlighet för både par och familjer att röra på sig tillsammans. Sporten passar alla åldrar från sonson till mormor. Yle rapporterar att finländarna har hittat motionsglädje i padelsporten särskilt under coronatiderna.

Mer information om padel hittar du på wikipedia och på padelförbundets (Suomen Padellitto) hemsidor.

Padel X – mer än bara en hall

På Padel X värdesätter vi kvalitet, högklassiga padelupplevelser, samhörighet, motionsglädje samt hälsa och välbefinnande. Iivari Lappalainen, grundare och vd för Padel X beskriver företagets födelsehistoria enligt följande:

“Jag blev förtjust i sporten redan från de första slagen. Spelet är enkelt, roligt och socialt och det föll jag för omedelbart. Det var fantastiskt att inse möjligheten att kunna spela padel tillsammans med mina vänner, min partner och till och med min mamma. Jag upplevde att sporten kan ha en positiv effekt på människors liv och hälsa och skapa glädje i motion.

Tyvärr verkade det dock inte finnas padelcenter i Finland som skulle ha uppfyllt mina önskemål. Dels var faciliteterna eller tjänsterna bristfälliga, dels saknades gemenskapen. Padelcentren kändes ”kalla” för en sport som har en så varm och inbjudande anda.

Min bakgrund på handelsbranschen fick mig att lägga märke till detaljer som jag själv skulle ha gjort annorlunda i affärsverksamheten. Så småningom började jag se affärsverksamhetspotentialen i padelsporten.

Idén till Padel X fick sin början. Möjligheten att medverka i människors liv och hälsa på ett positivt sätt. Tillfället att erbjuda padelspelare den förstklassiga padelupplevelsen som de förtjänar. Potentialen att skapa en hållbar padelverksamhet så att vi alla kan njuta av sporten en lång tid framöver.”

Padel X Vasa-centret i Stenhaga möjliggör en högklassig padelupplevelse i Vasa från och med augusti 2021

Padel X Vasa-centret i Stenhaga har från början till slut byggts upp med samhörighet och högklassiga padelupplevelser i åtanke: alltifrån uppvärmning och spel till återhämtning och underhållning.

I padelcentret hittar du bland annat:

  • Uppvärmningsredskap

  • Fem padel banor i WPT-standard

  • Nio meters spelhöjd

  • Högklassig akustik och belysning

  • Bastuutrymmen och kallbassänger

  • Trivsamma och rymliga lounge- och caféutrymmen

  • En välutrustad padelshop

Du kan läsa mer om padelcentret på Vasabladet eller Ilkka-Pohjalainen. Centret byggs av Westgroup.

Boka en stående speltid hos Padel X Vasa-centret i Stenhaga nu

För oss på Padel X är gemenskapen a och o och våra regelbundna padelspelare är gemenskapens kärna. Du, dina vänner och de andra regelbundna padelspelarna formar tillsammans en Padel X-familj och vi på Padel X gör allt för vår familj. Vi bygger hem, inte hallar – och vi satsar i enlighet med det. Nu kan vi med glädje öppna upp bokningen för de efterlängtade stående speltiderna. Du kan boka via PadelX.fi. För mer info kontakta Elias Viljamaa som är en av Padel X Vasas grundare, tel. +358 45 226 8788.

Följ oss också på Instagram och Facebook för att hålla dig uppdaterad.